Temat postu: Fundacja Bariera - bez barier na małopolskim rynku pracy
Wysłany: 08 Lut 2010 00:27
Administrator
Dołączenie: 02 Maj 2005 12:00 Posty: 11553 Miejscowość: Kraków
Fundacja Bariera (z siedziba w Krakowie) otrzymała wsparcie z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach którego będzie realizowała projekt "Bez barier na małopolskim rynku pracy"
Celem Projektu jest wzrost aktywności społecznej i zawodowej 36 niepełnosprawnych ruchowo mieszkańców województwa małopolskiego poprzez szkolenia, poradnictwo psychologiczne i zawodowe oraz spotkania w centrum integracji społecznej.
Do udziału w projekcie zapraszamy osoby: - między 18 a 50 rokiem życia zamieszkujące Małopolskę, - niepełnosprawne ruchowo o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności, - mające status osoby bezrobotnej lub nieaktywnej zawodowo - posiadające co najmniej średnie wykształcenie.
Informację tę otrzymałam od swojego licealnego kumpla, który w tej fundacji pracuje jako wolontariusz. Tadeusz nadmienił, że zgłoszenia są przyjmowane do końca rozpoczynającego się jutro tygodnia.
Ojej to bardzo ciekawa propozycja no, ale cóż, teraz dopiero zaglądnęłam na swoją pocztę, w domu jak jestem to zwykle mam słaby albo nie mam wcale internetu no i już chyba za późno na jakąkolwiek odpowiedź, zresztą moje plany życiowe ostatnio bardzo się pozmieniały, przeczytasz o tym w moim wątku "Czas się przedstawić" - Hej,to ja Jola..... Mam nadzieję, że przeczytasz tego posta. Pozdrawiam Cię serdecznie Martusiu i dziękuje, że o mnie pamiętałaś.
Temat postu: Re: Fundacja Bariera - bez barier na małopolskim rynku pracy
Wysłany: 16 Lut 2010 23:20
Administrator
Dołączenie: 02 Maj 2005 12:00 Posty: 11553 Miejscowość: Kraków
Jolu, czyli odebrałaś także mojego e-maila, którego wysłałam jednocześnie z tą wiadomością. Cieszę się, bo już myślałam, że pokręciłam coś w adresie. O Twoich perypetiach z rodzicami już czytałam, jednak nie miałam czasu, by wtedy coś napisać. Wracając do tematu. Jeśli tylko Darek nie mieszka na drugim krańcu Polski, to zadzwoń do Bariery i zapytaj, czy masz jeszcze szansę włączyć się do programu. Od Tadeusza wiem, że zapewniają transport na szkolenia i z powrotem, a potem pomagają w znalezieniu pracy. Odniosłam także wrażenie, że chyba inicjatywa mało rozpropagowana była i mają kłopot z zebraniem pełnej grupy uczestników. Trzymam kciuki za wszystkie Twoje sprawy, by ułożyły się dobrze, ku Twojemu zadowoleniu.
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników